Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 500 930

Beszámoló az FLL2020 Miskolci regionális fordulójáról

Idén már harmadik alkalommal vettünk rész az First Lego League 2020. évi versenyének regionális fordulóján, melynek sajátossága, hogy előre kiadott feladatokat kell a csapatoknak egy fél év alatt megoldani, sok-sok munkabefektetéssel. Hosszú és összetett projektmunkát kellett elkészíteni, melyet kutatómunka előzött meg, és amely intenzív csapatmunkát igényelt.

Idén is sok segítséget kaptunk a Joyson Safety Systems Kft-től, személy szerint Dr. Juhász-Nagy Judittól. Juhász-Nagy Balázs szakértőként segítette munkánkat.

Csapatmunkájukért 1. helyezést, a kutatási feladatért 2. helyezést értek el, a robot designért pedig 3. helyezést. Összesítésben 3. helyen végeztek. A robotverseny volt az FLL fő száma. A robot design kategóriában elsősorban a programozási robotépítési és dokumentálási képességüket mérték fel.

A csapatmunka versenyszámban zárt ajtók mögött kaptak kreatív feladatot a csapatok, melyet 5 percen belül kellett megoldani. A bírák kommunikációra késztették a csapatokat, amelynek így volt lehetősége megmutatni, milyen jó csapattá kovácsolódtak a féléves felkészülés alatt. 

Összeségében elégedettek lehetünk iskolánk csapatával, amely tisztességesen helytállt.

A csapat tagjai: Ambrus Kristóf, Vécsi Dávid, Juhász Balázs, Lengyel Bálint, Tóth Viktor, Odor Márk, Kelemen Ádám, Földvári András, Veréb Máté. Mindannyian 10.B osztályos tanulók.

Felkészítő tanárok: Deák Csaba, Szabolcsné Oláh Anikó, Csontos Dénes

Elért helyezések:

  • Csapatmunka: I. hely
  • Kutatómunka: II. hely
  • Robot design: III. hely
  • Összesített: III. hely