Felnőttképzési engedélyszám: E-001290/2015

OM 203060

Központi telefonszám

+36 46 500 930

Az oktatási hivatal bázisintézménye

 

 

 „A tehetség nyeri a meccset, de a csapatmunka és az értelem nyeri a bajnokságot.”

Michael J. Jordan

 

Iskolánk, a Kandó Kálmán Informatikai Technikum 2020 elején pályázott az Oktatási Hivatal Bázisintézménye 2020-2023 címre. Az Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központ és a Bíráló Bizottság döntése értelmében magas színvonalú munkánk elismeréseként elnyertük „Az Oktatási Hivatal Bázisintézménye” rangot.

 A bázisintézmény jelentőségét tekintve olyan országosan is magas presztízsű hagyományokkal rendelkező, infrastruktúrában a feladatellátáshoz megfelelő módon felszerelt, egyedi, más intézmények számára is példaértékű, működésében koherens, befogadó, gyermekközpontú pedagógiai gyakorlattal rendelkező, szakmai, módszertani, szervezeti kultúrával rendelkező, és ezt szakmai szolgáltatásként átadni képes intézmény, mely alkalmas adott területen magas színvonalú, hatékony tudásmegosztásra. Olyan intézmény, melyben az adott szolgáltatási területhez kapcsolódó jó gyakorlat eredményesen működik.

Jó gyakorlataink egyike az informatika népszerűsítése, melyen belül a LEGO-robot játékos programozással, a drónozás sokrétűségének megmutatásával, a virtuális valóság, a virtual reality megismertetésével szélesítjük az érdeklődő diákok, tanárok ismereteit.

A pályázattal vállalt feladatunknak megfelelően segítjük az Oktatási Hivatal Miskolci Pedagógiai Oktatási Központja illetékességi körébe tartozó intézmények pedagógiai és szakmai eredményességének növelését azzal, hogy nyílt napokkal, előadásokkal, műhelymunkával betekintést nyújtunk tevékenységeinkbe, ezzel inspiráljuk a szakmai fejlődést és ismertté tesszük szélesebb körben is a jó gyakorlatban rejlő lehetőségeket, hiszen „A jó példa pozitív motivációt ad.”

 

Kapcsolattartó:

            Gáspárné Birta Ágnes

            Telefon: +3670/945-9876

            E-mail: gaspar.b.agnes@gmail.com